incearca

luni, 21 februarie 2011

Transphormers

    Traim intr-o epoca tehnologizata pana in strafundurile existentei noastre.Totul in jur este legat de tehnica,de electricitate,de robotizare.Nu mai stim sa coacem o paine in cuptor (avem masina care,punandu-i toate cele necesare,amesteca,dospeste,framanta si coace),nu mai spalam o rufa cu mana(masina o programam si putem pleca la club,ea spala,clateste si stoarce),nu mai scriem o scrisoare(mobilul ne ofera mesaje instant,calculatorul are mess si email),pana si consumarea dragostei a devenit ceva virtual(vezi papusa gonflabila care geme"natural" sau masina de sex virtual unde iti poti lasa imaginatia sa o ia razna).
    Totul este mecanizat,robotizat,miniaturizat.Si noi urmam acelasi drum ca persoane.Intram in rutina unui job care rar ne ofera satisfactii,a unei vieti de cuplu care a lasat de o parte motivul intemeierii acestuia,minimalizam traumele si oamenii din jur pentru a nu fi stresati,maximalizam un mic succes obtinut cu greu pentru a ne simti eroi in fata propriilor ochi.
    Timpul nostru este prea grabit in trecerea lui si nu ne mai lasa ragazul delectarii cu o carte,cu un picnic intre prieteni,cu o ora "pierduta",fara a face ceva anume, alaturi de cel drag numai pentru a fi in prezenta lui sau a ei.
    Gandul nostru este prea ocupat de grija zilei de azi,de o posibila avansare sau concediere,de grija fata de capra vecinului,uitand a se mai intoarce spre noi.Socializam in virtutea inertiei,tehnic,mecanic,atenti la cum ne infatisam celorlalti,nedezvaluindu-ne si asteptand,zadarnic intotdeauna,o dreapta si corecta judecata din partea lor.Rare sunt clipele de ragaz,cand suntem doar noi insine cu bune si rele,cu ticuri si calitati si defecte si cu un dor de viata adevarata,libera si simpla.
    Trecem rapid de la o stare la alta,de la o masca la alta,de la un a fi la alt fel de a fi,neobositi,vesnic agitati pana cand o oglinda nedeformata a sufletului ne prinde in apele ei si zarindu-ne cu coada ochiului,ne intrebam:
        "Oare ala e un TRANSPHORMER?"

3 comentarii:

  1. Imi place foarte mult ultimul aliniat ,suntem intotdeauna in antiteza fiindca reactionam altfel in situatii diferite.Tehnologia pentru mine este foarte importanta ,dar nu ar trebui sa fie totul.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta cam aşa este dar cum am mai avea french manicure dacă nu ar fi săraca maşină de spalat... păcat că nu le şi întinde, să le şi calce... eventual să se pună şi unde trebuie... mmmmmm dar nu suntem departe de aşa ceva. Ador tehnologia şi comoditatea, dar plăcerea mea va rămâne intotdeauna să spăl şosete de mână... adevărul este că societatea în care trăim ne influenţează foarte mult, stresul nu ne mai permite să ne bucurăm de lucrurile simple...

    RăspundețiȘtergere
  3. "Gandul nostru este prea ocupat de grija zilei de azi,de o posibila avansare sau concediere,de grija fata de capra vecinului,uitand a se mai intoarce spre noi." Foarte adevarat, foarte:) o sa fim inlocuiti cu robotii:)) da-i incolo pe oameni, ce ne mai trebuie:))

    RăspundețiȘtergere