incearca

luni, 21 februarie 2011

Tort MAHMUREALA

Ingrediente:o juma' de litru de lapte,1 kg faina,2 oua,20 g drojdie,sare,100 g branza topita tartinabila,100 g pate de ficat,2 linguri mustar picant,100 g peste marinat,50 g unt,250 g crema de branza cu marar,100g masline,1 castravete murat,2 gogosari rosii murati si ei.PS:mai aveti nevoie si de un cuptor incins bine si de cineva sa-l prepare daca mahmureala este proaspata.

           Tuica,bere,sprit de vin
           adunate-n batatura
           ti-au adus amar si chin:
           esti mahmur de bautura.
           Soata-ti bombane intr-una
           cum ca iar te-ai inhaitat
           cu prietenii si-acuma
           zaci bolnav,mahmur,in pat.
           Tu te rogi ca la icoana
           sa mai taca,ea,nu vrea
           sa isi faca-acum pomana
           si un leac de cap sa-ti dea.
           Ii promiti cu voce dulce
           ca de-acuma n-oi mai bea
           ci la teatru te vei duce
           impreuna doar cu ea.
           Ca-i vei lua o bluza scumpa,
           un inel cu briliant,
           doar sa-ti dea pe data leacul
           si vei deveni galant.
           Imbunata de idee
           si de-a tale promisiuni
           se-apuca biata femeie
           de-acel leac,plin de minuni.
           Din putin lapte caldut
           si din drojdia vioaie
           face o maia subtire,
           cerne faina-n copaie.
           Dupa ce maiaua creste
           o amesteca-n faina
           punand cele doua oua,
           lapte,sare si crestina,
           se cruceste,vant isi face
           si se ia de framantat
           iute,tare,cu nadejde,
           ca la bunul cozonac.
           Dupa ce-l impatureste
           cu-n pachet de unt caldut
           si il lasa sa mai creasca
           in copaie ca-n patut,
           intr-o forma rotunjoara
           in cuptoru-nfierbantat
           coace-aluatul cam o ora,
           rece-n trei ea l-a taiat.
           Peste prima felioara,
           calma,incet si cu rabdare
           intinde topita branza
           de-o juma' de deget mare.
           Pune-apoi alta felie
           din al tortului tau blat
           intinzand picanta crema:
           terminase de frecat
           putin unt,mustarul iute
           si pateul de ficat.
           Mai facuse si o pasta
           din unt,peste marinat
           si un castravete acru
           stors si maruntel tocat.
           Peste-a treia bucatica
           o intinde usurel,ca la altar
           si imbraca fara frica
           tortu-n branza cu marar.
           Decoreaza cu masline
           si cu rosul gogosar.
           Pe cuvant,arata bine
           si servit cu un rachiu
           te va face-ndata bine.
           Eu am incercat-o.Stiu.
          

2 comentarii:

  1. Bună tatookis, cred că-i nemaipomenită reţeta asta când îmi vin musafirii... categoric îi voi impresiona. Şi amestecul de arome sigur îl face special. :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta poezia,reteta excelenta,dar promisiunea ti-ai tinut-o?

    RăspundețiȘtergere