incearca

vineri, 25 februarie 2011

Razna ?

  M-am intrebat mereu carea a fost prima bataie a timpului masurat cu ceasornice."Tic" sau "Tac"?Daca a fost "Tic",de ce nu a ramas doar el sa curga timpul tic-tic-tic-tic,ar fi avut un sens,un singur sens...?De ce a trebuit sa-l bage in afacerea asta si pe "Tac",sa sune ca un dus-intors permanent:tic-tac,tic-tac,tic-tac...? Parca bate pasul pe loc,leganandu-se de pe un picior pe altul intre doi pereti foarte apropiati care nu-i ofera decat perspectiva de a se lovi cu capul,cand de unul,cand de celalalt.
   Daca a fost primul "Tac" atunci este explicabila dorinta de a nu fi singur a acestuia.Fara un ceva langa el,timpul ar fi ramas incremenit ca o poza prinsa in rama Big-Bangului.L-a adus alaturi pe "Tic" si au pornit impreuna la drum,intr-un mers schiopatat tac-tic,tac-tic...Numai ca uneori,timpul o ia razna si suna ciudat:tic-tic-tac,tic-tic-tac atunci cand e grabit sa ajunga la o intalnire cu noua sa cucerire - secunda - sau si mai ciudat,tac-tac-tic,tac-tac-tic,atunci cand obosit de schiopatat are tendinta de se opri putin.
    Si atunci imi dau seama ca de fapt,timpul a fost la inceput rotund,rostogolindu-se neauzit pe langa noi,jucandu-se ca o fantoma cu imaginatia noastra,facandu-ne sa nu mai stim care este trecutul si care viitorul.Am inceput sa facem profetii despre trecut si sa avem amintiri din viitor,asta obligandu-ne sa cautam la nesfarsit trecutul care va fi viitor.Asa ca un om istet, a prins timpul si i-a pus doi clopotei (pe tic si tac) aruncandu-l apoi pe drumul vietilor.Si acum il auzim mereu in jurul nostru cantand,insotindu-ne calatoria cu al sau tic-tac sau tac-tic,nu mai conteaza.Macar de atunci,cei cu ureche muzicala,si-au luat niste repere in cantecul sau si le-au numit trecut,prezent,viitor si ce-ar fi putut sa fie.Sau asta ultimul face parte din alta aberatie?Probabil.
   Pentru moment iau o pauza sa-i ascult muzica si sa ma asigur ca merg pe drumul bun - prezentul trecut viitor sau viitorul prezent trecut sau trecutul prezent viitor sau...
   Ajutooooooooooooooooooooooooooooooooooooooor!

4 comentarii:

  1. E perfecta postarea asta. E.... nu stiu. Parca mi-ai citit intrebarile cand ai scris, si ai raspuns la ele :) Cred ca a fost tac. La inceput. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi nu mai contează cine a fost primul... tic sau tac... şi dacă au fost amândoi de la început??

    RăspundețiȘtergere
  3. ce simpatic,ai o minte glumeata si de toate cele.tic sau tac,tot una-i,neluand seama la sunet prea mult...sau se poate sa ne trezeasca senzatii diferite?eu nu inteleg...

    RăspundețiȘtergere