incearca

vineri, 18 februarie 2011

Ciocolata ZEBRA care-nvinge febra

Ingrediente:4 oua proaspete imprumutate de la niste gaini oachese,300 g zahar facut praf si pulbere,360 g zahar tos,200 ml lapte dulce si gras,3 pachete de unt(cam 600 g),100 g cacao ,500 g lapte praf(se ia vaca,se pune la uscat pe sarma dupa care se mulge cu aspiratorul),1 baton de vanilie,un paharel de apa,fructe confiate(recomand  cocteilul acela cu smochine,curmale,caise,portocale si ce-o mai contine),17 boabe de stafide lasate de cu seara la inmuiat in coniacul pe care il beti cand faceti ciocolata.
     Modul de preparare desi e pretentios
     va pune-n fata voastra ceva foarte gustos,
     cu calorii cam multe dar nu esti obligat
     sa o mananci pe toata.E nerecomandat.
     Vom face-n prima parte o ciocolata alba
     din cele patru oua si zaharul pudrat
     ce le vom bate bine,cu telul,imediat.
     Adaugam si lapte,lichid nu din cel praf
     si punem ca sa fiarba amestecul,incet,
     pana se-ngroasa bine,tot invartind usor
     iar cand e-aproape gata,adaugam discret
     batonul de vanilie,parfum adormitor.
     O dam apoi de o parte pana s-o racori
     si un pachet de unt,frecat pana e spuma
     il punem peste-amestec si nu ne vom opri
     din invartitul harnic pana ce lapte praf
     n-am inglobat acolo(o ceasca mare,buna)
     si-l impartim in patru,tragandu-i un perdaf.
     La fel o ciocolata,mai neagra cu noroc,
     vom face daca punem in oala de pe foc,
     zaharul tos si apa si-l fierbem ca sirop
     adaugand in ploaie cacao,un potop
     de-arome minunate ne va  inconjura
     si-apoi vom pune untul ramas si vom jura
     ca vom freca intr-una pana ce-ncorporam
     restul de praf de lapte si iar in patru o dam.
     Pe tocator alaturi,exoticele fructe cu iz mediteran
     le facem bucatele,marunte,dupa neam
     urmand a fi-mpartite dupa a ta placere
     in cele patru sferturi a fiecarei creme.
     De ma intrebi pe mine cum sa le-amesteci spun
     smochine in vanilie e-un lucru foarte bun,
     mai poti pune smochine si cateva curmale
     dar asta nu-i o lege trecuta in anale.
     In crema de cacao poti pune caise,alune
     si portocala dulce si coniac poti pune.
     Apoi intr-o tavita cu umar nu prea-nalt
     pe rand vom pune creme:alb si maro si alb
     trasand cu-a lor culoare dungi groase ca pe zebra
     si transversal vom face o trecere cu o grebla
     micuta si subtire ca de bucatarie.
     Dupa o zi la rece,ascunsa-n frigider
     bucati o vom taia-o,aspectul ei tigrat
     si gustul ce surprinde,fin si neasteptat
     ne va purta oriunde dorintele ne-o cer.
     Voi faceti incercarea si de nu v-o placea
     trimiteti-mi-o- ndata.Va dau adresa mea.

2 comentarii:

  1. păi cum să nu, dacă nu-mi place să ti-o trimit ţie? da că proastă oi fi io... nici vorbă, sunt convinsă că iese super, unt,lapte praf, smochine, "curmoale", dacă ar citi basescu ce ai scris ieri... şi ce ai scris azi te-ar face praf, nu ti-e ruşine ăi? şi te văitai că cică e românia în criză... păi cu aşa ingrediente numai în criza nu eşti tu, hai să fim serioşi... chiar mâine o să incerc să văd ce-mi iese. :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai gura mare , dar si reteta e cat DN1 ! :)

    RăspundețiȘtergere