Ingrediente:biscuiti simpli-300g,unt-1 pachet,frisca-500ml,zahar-100g,miez de nuca(sau alune,migdale,fistic)-50g,lapte-1lt,stafide,portocale,ananas,fructe de padure,capsuni sau ce gasiti,pentru cei harnici oua(sa poata face creme la bain-marie se stie) si pentru cei grabit niste plicuri cu crema pt prajituri la rece ce sortimente vor.
Reteta asta frate,de tort harababura
am realizat-o-n criza de bani si material.
Zic zau ca in camara,ca dupa sarbatoare,
abia trecu an noul cu toata uratura-
nu prea gaseai nimica de tort aniversar.
Trei creme-n plic,la rece si niste biscuiti,
o punga cu stafide si o lamaie rasa,
la fructe de padure sa nici nu va ganditi
ca as avea ascunse pe undeva prin casa.
Asa ca-n fuga mare la "marchetul" din sat
am tras o raita frate.Sa-ti spui ce-am cumparat.
O portocala mare,compot de ananas,
o falnica banana si untul cel mai gras,
pachet cu gelatina sa fac niste jeleu
cu suc de mere,pere ce le-am cules chiar eu
din mica mea livada de-aicea de pe deal...
Intors acasa iute,sparg nuca triumfal
s-adun din coaja miezul,sa-l usc putin pe jar
si-apoi sa-l macin mare cu-o sticla de pelin
din care scurs-am frate ce se numeste vin.
Am spart si biscuitii,i-am framantat cu unt
si-un blat facui indata,ca cofetar ce sunt.
L-am dat la rece acuma sa stea in frigider
pana voi face creme si frisca o voi bate
cum l-am batut pe varu ca ma vorbea prin spate.
Cu mixerul de dreapta frecat-am crema bine,
cu stanga-mi dragastoasa am incalzit jeleul,
am desfacut conserva cu ananas,in fine,
si-am inceput montajul la tort,cu-ntreg tupeul.
Pe blatul scos pe masa si impartit in sase-
imaginar desigur-dupa trei diametre trasate c-un cutit
intind sesimi din crema facuta ca mai sus
si impanata aiurea cu ananas si nuci,bucati de portocala
si niste stafidute muiate,spun cinstit,
in niste vin de crama ce-l tin de toti ascuns.
Cu toate-acestea puse pe blatul intarit
am inceput turnarea jeleului racit
atata cat sa curga in forma mea de tort
si-am dat totul la rece ca mi-s de sete mort.
Iar pana se-ntareste sa stea pe tava drept
m-am dat la vin fratica si-am tras duhan in piept,
am pus inc-o postare pe blogul ce-l iubit
si-acum astept comenturi la ceea ce-ati citit.
Abia scos de la rece si teapan ca untura
primeste tortul haina cea alba si curata.
L-am imbracat in frisca mai groasa,neornata
si-avand de toate-ntransul i-am zis HARABABURA.
Tort harababura tip boc ! :))
RăspundețiȘtergereBună tatookis, mmmmmm... încă o dată mă surprinzi plăcut... chiar te apreciez, incepe sa-mi placă din ce în ce mai mult blogul tău :-)
RăspundețiȘtergere