Ingrediente:4 oua proaspete imprumutate de la niste gaini oachese,300 g zahar facut praf si pulbere,360 g zahar tos,200 ml lapte dulce si gras,3 pachete de unt(cam 600 g),100 g cacao ,500 g lapte praf(se ia vaca,se pune la uscat pe sarma dupa care se mulge cu aspiratorul),1 baton de vanilie,un paharel de apa,fructe confiate(recomand cocteilul acela cu smochine,curmale,caise,portocale si ce-o mai contine),17 boabe de stafide lasate de cu seara la inmuiat in coniacul pe care il beti cand faceti ciocolata.
Modul de preparare desi e pretentios
va pune-n fata voastra ceva foarte gustos,
cu calorii cam multe dar nu esti obligat
sa o mananci pe toata.E nerecomandat.
Vom face-n prima parte o ciocolata alba
din cele patru oua si zaharul pudrat
ce le vom bate bine,cu telul,imediat.
Adaugam si lapte,lichid nu din cel praf
si punem ca sa fiarba amestecul,incet,
pana se-ngroasa bine,tot invartind usor
iar cand e-aproape gata,adaugam discret
batonul de vanilie,parfum adormitor.
O dam apoi de o parte pana s-o racori
si un pachet de unt,frecat pana e spuma
il punem peste-amestec si nu ne vom opri
din invartitul harnic pana ce lapte praf
n-am inglobat acolo(o ceasca mare,buna)
si-l impartim in patru,tragandu-i un perdaf.
La fel o ciocolata,mai neagra cu noroc,
vom face daca punem in oala de pe foc,
zaharul tos si apa si-l fierbem ca sirop
adaugand in ploaie cacao,un potop
de-arome minunate ne va inconjura
si-apoi vom pune untul ramas si vom jura
ca vom freca intr-una pana ce-ncorporam
restul de praf de lapte si iar in patru o dam.
Pe tocator alaturi,exoticele fructe cu iz mediteran
le facem bucatele,marunte,dupa neam
urmand a fi-mpartite dupa a ta placere
in cele patru sferturi a fiecarei creme.
De ma intrebi pe mine cum sa le-amesteci spun
smochine in vanilie e-un lucru foarte bun,
mai poti pune smochine si cateva curmale
dar asta nu-i o lege trecuta in anale.
In crema de cacao poti pune caise,alune
si portocala dulce si coniac poti pune.
Apoi intr-o tavita cu umar nu prea-nalt
pe rand vom pune creme:alb si maro si alb
trasand cu-a lor culoare dungi groase ca pe zebra
si transversal vom face o trecere cu o grebla
micuta si subtire ca de bucatarie.
Dupa o zi la rece,ascunsa-n frigider
bucati o vom taia-o,aspectul ei tigrat
si gustul ce surprinde,fin si neasteptat
ne va purta oriunde dorintele ne-o cer.
Voi faceti incercarea si de nu v-o placea
trimiteti-mi-o- ndata.Va dau adresa mea.
păi cum să nu, dacă nu-mi place să ti-o trimit ţie? da că proastă oi fi io... nici vorbă, sunt convinsă că iese super, unt,lapte praf, smochine, "curmoale", dacă ar citi basescu ce ai scris ieri... şi ce ai scris azi te-ar face praf, nu ti-e ruşine ăi? şi te văitai că cică e românia în criză... păi cu aşa ingrediente numai în criza nu eşti tu, hai să fim serioşi... chiar mâine o să incerc să văd ce-mi iese. :-)
RăspundețiȘtergereAi gura mare , dar si reteta e cat DN1 ! :)
RăspundețiȘtergere