Ingrediente: 2 pastravi pistruiati,1 bere blonda tinerica(la sticla de 1/2 litru),2 cepe rosioare,2 linguri de ulei(pentru pretentiosi merge si untul),faina de grau pentru fondul de ten al pastravilor,1 lamaie,foi de dafin,sare,piper.
De esti pescar si-ai fost in munti,pe- aproape,
sa prinzi al apei fulger sclipitor,
vioi si iute si grabit sa scape
de musca ce l-a pacalit usor,
iar bafta n-a lipsit,a fost in toate,
in vreme,in juvelnic si cu spor
ai adunat doi pastravi ca la carte
si febra musculara in picior...
Iar daca doar un orasean de rasa
te afli-n evidentele de stat,
la pescarie de te duci,pe masa,
gasesti doi pastravi.(Chiar,cat te-a costat?)
Ei bine,pestii-acestia din dotare
ii speli cu grija-n apa cu lamaie
si ii usuci,le dai piper si sare,
apoi un fard le dai,asa,sa fie,
cu pudra alba-a bobului de grau.
Asezi cu grija pestii intr-o forma
ce poti s-o dai caldurii fara frau,
tai ceapa in rondele,uniforma
si faci in jurul pastravilor brau,
deasupra lor,felii subtiri si acre
din trupul de lamaie o s-asezi
si doua foi de dafin,sacre,
vor da aroma ce-o imaginezi.
Ca pastravii sa ii imbeti pe loc
si sa se simta liberi ca-n natura,
torni berea peste ei si-apoi la foc,
dupa ce-mbraci atent,dupa masura,
forma in staniol,dai lucratura.
O lasi juma de ceas sa se rascoaca
si-apoi dai la o parte-ncet patura
de staniol.Si-i mai bagi o leaca
in febra din cuptor.Zece minute.
Cand pielea prinsa sa se rumeneasca,
ii scoti pe un platou pentru servire.
Mai pui alaturi si niste Feteasca
si vei afla ce-nseamna fericire.
Cei 3 B : Bere , Blonda , Buna !
RăspundețiȘtergereInteresant .
RăspundețiȘtergereinvizibilul:Toate 3 sunt;si berea si blonda si reteta
RăspundețiȘtergereazucena:pe cat e de interesanta si de simpla pe ata de buna e.merita incercata
O imbinare perfecta intre arta culinara si poezie!
RăspundețiȘtergere